Foto Zagadki
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
![]()
Dołączył(a): Cz, 12 lutego 2009, 14:57 Lokalizacja: DG - Gołonóg |
No to ostatnie podpowiedzi - kopalnia, o której wspominam wraz z drugą dała początek trzeciej - i właśnie tej trzeciej szyby wspominałem (czyli kopalnia i szyby nie działały w tym samym czasie). A w jakiś sposób wiąże się to wszystko z brzydkim kaczątkiem
![]() |
![]()
Dołączył(a): Cz, 12 lutego 2009, 14:57 Lokalizacja: DG - Gołonóg |
No nic, chętnych nie ma - więc podam rozwiązanie.
Woda to kanał Huty Bankowej, w tle widać jej wielkie piece, widoczne domy to Kolonia Łabęcka - kopalnia Łabęcki wraz z kopalnią Nową dały początek kopalni Paryż, która miała (nieco na zachód od kolonii) szyby Łabęcki - podsadzkowy i wentylacyjny, zlikwidowane po katastrofie z 1969 roku. |
![]()
Co to za wydarzenie na zdjęciu, gdzie i kiedy miało miejsce?
|
Prosta zagadka .
Stare Zawiercie wszyscy znają. |
|
![]()
Zawodowcy niech mi się tutaj nie wymądrzają ![]() ![]() A przy okazji jeszcze raz dzięki za dzisiejsze spotkanie i za prezenty ![]() Jeśli możesz napisz coś więcej o tej planowanej na przyszły tydzień imprezie ale już oczywiście w temacie o Powstaniu Styczniowym. PS. Ten Twój kolega pokazywał książkę o Porębie i wspominał coś że jest jej wersja internetowa. Jeżeli faktycznie tak jest to wrzućcie link do niej ale ja i tak będę się do Was uśmiechał o jej wersję drukowaną i oczywiście z Waszymi autografami. ![]() |
![]()
Jakie to miasto i miejsce?
![]() |
Skoro przez rok nikt nie odgadł to proszę o podpowiedz ![]() Forum mieszkańców Środuli - http://www.forum-srodula.pl
|
|
Jaka to ulica?
![]() Forum mieszkańców Środuli - http://www.forum-srodula.pl
|
|
czyżby Małachowskiego od strony 1-Maja?
|
|
![]()
Będzin, dawne starostwo, obecnie jakiś bank, a ten teren za płotem to dzisiejszy skwer przed budynkiem aktualnego starostwa ![]() |
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4